skip to Main Content

Bye Novo

Ik schreef voor het eerst over Novo Resources in november 2017 en de pitch was indertijd dat het bedrijf wel ééns op de grootste goudontdekking van deze eeuw kon zitten. Tussen de regels door was te verstaan dat er misschien wel 1 miljard ounces goud in de Pilbara te vinden zouden zijn. 

Het bleek echter al snel dat de hoge grades op Purdy’s Reward niet repliceerbaar waren, maar men wist steeds de aandacht te verschuiven naar een nieuwe, beloftevolle ontwikkeling.

Na Purdy’s Reward kwam Comet Well, Egina en recenter de enorme kasstromen die men zou realiseren in Beatons Creek.

Het bedrijf wist echter keer op keer te ontgoochelen.

De laatste ontwikkeling is dat men het belang in New Found Gold voor C$125 miljoen zal verkopen aan Eric Sprott. Door de verkoop zwelt de cash positie aan tot C$97 miljoen. 

Novo heeft een mooie som verdiend aan deze investering maar moet nu gedwongen afscheid nemen omdat het bedrijf de cash elders nodig heeft. 

In al de jaren dat ik Novo Resources in portefeuille heb, is deze investering in New Found Gold het enige lichtpuntje in een lange lijst van teleurstellingen. 

Ik schreef vorig jaar al dat ik mijn geduld met het aandeel begon te verliezen maar de aandelen in portefeuille hield omdat ze erg goedkoop waren.

Goedkoop zijn ze nog steeds. Maar zoveel andere aandelen zijn dat ook.

Dan lijkt het me beter om de centen van Novo Resources elders te herinvesteren. 

Daarmee ga ik in tegen de adviezen van Erik Wetterling in Mining Moonshots. Erik schrijft al sinds de eerste editie over Novo en blijft relatief positief voor het aandeel. Zijn kennis over het bedrijf gaat veel dieper dan die van mij en als hij schrijft dat het aandeel te goedkoop is, kan ik hem zeker volgen.

Maar aan ieders geduld komt een einde, en mijn geduld is op.

Als ik eerder deze week schrijf dat er zinkaandelen te koop zijn tegen 3% tot 5% van de net present value moet ik dan vasthouden aan Novo enkel en alleen omdat de aandelen goedkoop zijn?

Novo is door de jaren heen trouwens een kleinere positie in mijn portefeuille geworden. Dat is wat er gebeurd wanneer een aandeel daalt terwijl de rest van je portefeuille stijgt. 

Ik neem in de komende weken afscheid en stop de centen in iets anders. 

Back To Top