skip to Main Content

De laatste keer dat dit gebeurde, steeg zilver 327%

Volgende week wordt in de VS de macht overgedragen aan Joe Biden en het bijzondere is dat zijn partij ook een meerderheid heeft in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden. 

De laatste keer dat de democraten op een dergelijke manier de macht in handen hadden, gebeurde er dit met de zilverprijs:

Het is ondertussen ook wachten op meer details over de concrete plannen, maar tussen de regels door begrijpen we dat er een paar biljoen in infrastructuur (hallo grondstoffen!) geïnvesteerd zal worden en er ook cheques van $2.000 voor Amerikaanse burgers op de post gaan.

Zal het daarmee stoppen? 

Raphael Bostic, voorzitter van de Atlanta Federal Reserve, liet zich alvast ontvallen dat een gegarandeerd basisinkomen geen krankzinnige discussie meer is. 

Dit soort uitspraken zijn zelden a slip of the tongue

Is het dan gek dat de lange termijn rente in de VS sinds maart verdriedubbeld is? In maart kon de overheid nog lenen voor minder dan 0,4%, terwijl men enkele dagen geleden al bijna 1,2% moest betalen.

Problematisch is dat zeker niet, zelfs na de stijging blijft de rente historisch bijzonder laag.

Maar als de rente blijft stijgen, moet ook hier de centrale bank vroeg of laat actie ondernemen om de verdere stijging af te remmen.

De Fed zal dan aan “Yield Curve Control” moeten gaan doen. Klinkt allemaal mooi, maar in de praktijk zal men gewoon geld printen om daarmee obligaties te kopen.

En dat is exact wat ik goed een maand geleden schreef:

“Ik heb het eerder al gehad over het overheidstekort van $3.500 miljard in 2021. Dat tekort kan enkel de FED financieren.”

Noem het QE, noem het “Yield Curve Control”, noem het zoals je wil, maar de realiteit is dat de centrale bank de uitgaven van de Amerikaanse overheid financiert.

En dat blijf je echt niet ongestraft doen. Op deze manier tast je de koopkracht van de dollar aan.

Het is dan ook niet vreemd dat een land zoals Rusland ondertussen meer goud op de balans heeft staan dan Amerikaanse dollars.

China en Rusland hebben het spel van de VS al een tijdje door en houden hun reserves nu liever aan in goud dan in Amerikaanse dollars. 

Wel, als deze landen liever edelmetaal bezitten dan valuta, waarom zou jij als belegger dan niet hetzelfde doen?

Als je wat geld opzij zet voor later, dan kan je enkel rekenen op edelmetalen om je koopkracht te vrijwaren.

Ik krijg daarbij nog regelmatig de vraag waar je best je edelmetaal koopt.

Wel, als aandeelhouder van Goud999 spreek ik natuurlijk voor eigen winkel. Maar ik ken de interne keuken ook vrij goed en ik weet dat Goud999 scherpe prijzen combineert met een perfecte service. 

Bovendien heb je de mogelijkheid om je edelmetaal veilig en 100% allocated op te slaan. (dit is zeker niet overal het geval!) 

Allocated wil zeggen dat het edelmetaal aan jou werd toegewezen. Dat is echt superbelangrijk. Je moet kunnen bewijzen dat het jouw edelmetaal is. 

Koop hier je goud

Koop hier je zilver 

Back To Top

Gratis boek: het eindspel van ons financieel systeem

Maarten Verheyen waarschuwde zijn lezers voor de crisis in 2008, is ervan overtuigd dat het huidige systeem gedoemd is om te mislukken en vreest dat de eindfase zeer dichtbij is nu.

Wat kan je doen om je vermogen te beschermen als het huidige systeem tegen de rotsen knalt?

Hoe kan je vermijden dat je uit het oog van de storm blijft?

Dat en veel meer ontdek je in het ebook dat Maarten gratis voor je beschikbaar heeft.