skip to Main Content

Dramaqueen

Aandelen kopen omdat ze stijgen en ze weer verkopen omdat ze dalen … het is de snelste manier om geld te verliezen op de beurs. 

Persoonlijk doe ik exact het tegenovergestelde.

Ik koop wanneer de koersen dalen en verkoop wanneer ze stijgen.

In maart stuurde ik je het volgende: “Ik heb nog wat cash beschikbaar en duw dat bij opening volledig in de markt. Deze situatie kan ik echt niet negeren.”

Maar bij sommige beleggers krijg je dit principe er gewoon niet in. Ze worden nerveus wanneer de koersen dalen en denken dat mooie liedjes eeuwig blijven duren wanneer ze stijgen. 

Zo kreeg ik een mail van een lezer die mij wist te vertellen dat hij zijn olietankers had verkocht omdat ze een beetje waren gedaald sinds ik er de eerste keer over schreef.

Maar dan echt een beetje he. Procentje of vijf. 

Kijk, met dit soort beleggers kan ik helemaal niets vrees ik. Dit zijn mensen die eigenlijk niet thuishoren op de beurs en niet het geschikte temperament hebben om te beleggen. 

Als je steeds je aandelen gaat verkopen omdat ze een beetje dalen, dan zal je op lange termijn alleen maar geld verliezen. Dat garandeer ik je.

Deze meneer had een abonnement op Mining Moonshots en ik heb ‘m voorgesteld om dat abonnement stop te zetten. Ik heb slechts 300 plekken beschikbaar en ik zoek enkel beleggers die uit het juiste hout gesneden zijn. 

Dat wil zeggen: de markt zo rationeel mogelijk benaderen. Kopen bij dalingen, verkopen bij stijgingen. 

En zeker niet de dramaqueen uithangen wanneer het even wat minder loopt. Dat hoort er ook bij. 

Wanneer iemand al paniekerig gaat doen over een koersbeweging van 5%, hoe zal hij dan omgaan als de koersen 20% … 30% of misschien wel 50% lager gaan?

Mijnaandelen zijn volatiel. Sommige stegen honderden procenten in waarde de voorbije maanden, maar in maart waren er ook koersverliezen van tientallen procenten.

Back To Top

Gratis boek: het eindspel van ons financieel systeem

Maarten Verheyen waarschuwde zijn lezers voor de crisis in 2008, is ervan overtuigd dat het huidige systeem gedoemd is om te mislukken en vreest dat de eindfase zeer dichtbij is nu.

Wat kan je doen om je vermogen te beschermen als het huidige systeem tegen de rotsen knalt?

Hoe kan je vermijden dat je uit het oog van de storm blijft?

Dat en veel meer ontdek je in het ebook dat Maarten gratis voor je beschikbaar heeft.