skip to Main Content

Er staat geen rem meer op nu

De goudprijs ging de voorbije twee dagen $200 hoger en zilver kletste er $2 per ounce bij.

Voor de reden moet je niet ver gaan zoeken: de Federal Reserve is all-in gegaan.

Waar de markt in het verleden steeds ontgoochelend reageerde op de bedragen waarmee de Fed op de proppen kwam, besloot men dan maar om die limieten compleet overboord te gooien.

De Fed zal doen wat nodig is. Kost wat kost.

$1.000 … $5.000 of $10.000 miljard? Wie zal het zeggen. 

Whatever it takes. 

En ze vliegen er meteen stevig in. De Fed zal nu dagelijks voor $125 miljard aan leningen opkopen.

Per dag! 

Doe dat een maand lang en je zit aan $2.500 miljard. 

Tijdens QE1, QE2 en QE3 heeft de centrale bank nooit voor meer dan $85 miljard per maand aan obligaties ingekocht. 

Het heeft je een idee over de omvang van deze operaties. 

Er staat letterlijk geen rem meer op. 

De vraag naar edelmetaal lag al bijzonder hoog en dat is sinds de aankondiging van de Federal Reserve helemaal ontploft.

Sommige handelaars melden dat de vraag naar edelmetaal maal tien ging de voorbije dagen. De gouden en zilveren munten vliegen sneller de deur uit dan WC-papier. 

Tot overmaat van ramp ontvangen we ook steeds meer berichten van goudmijnen die de productie staken om het personeel te beschermen tegen het Coronavirus. 

En ook de goud raffinaderijen hebben inmiddels de activiteiten lam gelegd waardoor er een flinke krapte in edelmetaal ontstaat. 

Je kan er op dit moment nog amper aan geraken, en dat zorgt voor lege rekken bij de handelaren.

We zien ook een raar fenomeen op de financiële markten waarbij de spotprijs van goud op een gegeven moment $80 lager lag dan de futureprijs. 

De enige verklaring die je hiervoor kan verzinnen, is dat er leveringsproblemen zijn. Bepaalde partijen gingen short op goud en kunnen nu niet leveren. 

Tenslotte zijn er ook nog diverse goudmijnen die hun productie hebben verkocht via forward sales. Hoe gaan zij dit goud leveren wanneer er geen ounce meer geproduceerd werd? Deze mijnen zullen waarschijnlijk goud moet kopen in de markt om aan hun verplichtingen te voldoen. 

De grote zoektocht naar fysiek is dus begonnen. Er zitten allerlei partijen met enorme shortposities en zij moeten nu allemaal op zoek naar fysiek edelmetaal dat eigenlijk amper te vinden is. 

Een goed voorbeeld daarvan is ABN AMRO.

Beleggers die goudrekeningen hebben lopen via deze bank, worden nu verplicht om dat edelmetaal voor het einde van de week te verkopen.

Je krijgt maar één optie: verkopen!

Je zal maar je euro’s geruild hebben voor edelmetaal om nu net voor de grote finale weer euro’s in je handen geduwd te krijgen.

De grote vraag is waarom ABN AMRO klanten niet de optie geeft om dit edelmetaal gewoon in eigen bezit te nemen? Al kan je het antwoord wel raden, denk ik …  

Dit is dus precies de reden waarom ik al jaren lang hamer op het belang van FYSIEK edelmetaal. 

Want als er vandaag één ding is duidelijk geworden, dan is het wel dat er een enorm verschil is tussen de fysieke en de papieren markt.

De boel staat op springen en straks beseffen steeds meer beleggers dat ze enkel een papieren claim in handen hebben in plaats van “the real stuff”. 

Aangezien er nog amper goud en zilver te vinden is momenteel, zullen beleggers nu hun pijlen richten op de mijnaandelen. Dat is de enige manier om je exposure van goud en zilver op te trekken. 

De mijnaandelen werden de voorbije weken gedumpt dat het niet mooi was om te zien en noteren nu tegen de lows van de voorbije jaren … terwijl goud op het punt staat een nieuwe high te maken! 

Back To Top

2-3x per week een gratis beurstip in je mailbox?

(49.938 beleggers gingen je reeds voor)

Gratis boek: het eindspel van ons financieel systeem

Maarten Verheyen waarschuwde zijn lezers voor de crisis in 2008, is ervan overtuigd dat het huidige systeem gedoemd is om te mislukken en vreest dat de eindfase zeer dichtbij is nu.

Wat kan je doen om je vermogen te beschermen als het huidige systeem tegen de rotsen knalt?

Hoe kan je vermijden dat je uit het oog van de storm blijft?

Dat en veel meer ontdek je in het ebook dat Maarten gratis voor je beschikbaar heeft.