skip to Main Content

Goud verkopen?

De olieprijs daalde gisteren van $131 naar $103 en de goudprijs van $2080 naar $1975 omdat beleggers er goede hoop in hebben dat de vredesgesprekken in Oekraïne tot een akkoord kunnen leiden.

Moet je als belegger (een deel) van je edelmetaal verkopen als de oorlog daadwerkelijk voorbij blijkt

Tenzij men tegelijkertijd ook aankondigt dat men al het extra geld dat geprint is sinds 2008 weer zal opzuigen, zie ik geen reden om van koers te veranderen. 

Het is nu natuurlijk een beetje makkelijk om de oorlog als schuldige aan te duiden van de inflatie, maar vergeet niet dat die oorlog nog maar twee weken bezig is en we ervoor al met een loeiende inflatie werden geconfronteerd.

Bovendien is de Amerikaanse centrale bank gisteren officieel gestopt met QE waardoor er geen extra liquiditeiten meer in de markt worden geduwd. 

De drukpers wordt dus even stilgelegd. Hooguit voor een klein onderhoud. Mijn analyse is dat deze weer heel snel zal moeten draaien

De huidige terugval in goud en zilver is dan ook eerder een koopkans die laatkomers weer de mogelijkheid biedt om tegen interessante prijzen aan boord te komen.

Na deze correctie zal de opgaande trend wellicht nog versnellen en kan de goudprijs $500 per ounce hoger schieten. 

Dit zal ook het moment zijn dat de mijnaandelen helemaal ‘bonkers’ gaan. Een stijging van $500 per ounce zal de intrinsieke waarde van diverse projecten doen verdubbelen in waarde en zoiets blijft natuurlijk niet onopgemerkt. 
Bovendien zijn de mijnaandelen op dit moment nog steeds erg goedkoop waardoor er hier nog een enorme inhaalbeweging gemaakt moet worden om terug te keren naar de niveaus van voor 2008.

Back To Top