skip to Main Content

Goudprijs kan nu 60% stijgen op één dag tijd

Ik schreef een aantal weken geleden reeds dat de edelmetalen en de mijnaandelen wellicht nog wat lager zouden gaan vooraleer definitief te bodemen. 

Dat is inmiddels ook gebeurd waardoor we nu kunnen uitkijken naar het definitieve einde van deze correctie. 

De precieze timing kan je natuurlijk nooit helemaal correct voorspellen maar wat mij betreft zijn we dichtbij genoeg om al mijn cash de komende dagen in de markt te duwen. 

Woensdag is er ook een FOMC-meeting en ik vermoed dat de turbulentie in de Chinese vastgoedmarkt het laatste zetje zal zijn om “tapering” van tafel te halen. 

Het is trouwens ook hard uitkijken naar hetgeen men in China zelf zal doen. Zal men ook daar kiezen voor de makkelijke uitweg en de geldpersen laten draaien?

Opvallend genoeg heeft men vorige week de dagelijkse bandbreedte voor de goudfutures opgetrokken tot 60%. 

Waarom is het opeens zo belangrijk dat goud tot 60% per dag kan fluctueren? Wat zijn ze daar precies van plan?

Een devaluatie van de Yuan?

Koppeling van de Yuan aan de goudprijs?

Wat er ook van is, als men in China bewegingen van 60% mogelijk acht, dan toont dat allemaal maar aan hoe belangrijk het is om op voorhand juist gepositioneerd te zitten.

Er kunnen namelijk situaties ontstaan waarbij je niet eens meer de kans krijgt om aan deze lage prijzen je posities op te bouwen.

Op 5 april 1933 steeg de goudprijs met 75% op één dag tijd, en in China houdt men er dus rekening mee dat het nu opnieuw zou kunnen gebeuren… 

Back To Top