skip to Main Content

Je wordt belogen

Ik sta er steeds meer van te kijken met wat voor een gemak mensen bereid zijn om flagrante leugens voor waar aan te nemen. 

Voor de aardigheid heb ik de voorbije dagen een lijstje gemaakt van aantoonbare leugens die tijdens deze pandemie verteld werden, maar ik ben gestopt bij nummer veertig… 

Het is de ene leugen na de andere, en vaak hoef je maar enkele minuten te googelen om de onzin te doorprikken. 

Het is niet één leugen maar een constante stroom van desinformatie en het gaat er allemaal als zoete koek in. 

ON-GE-LOOF-LIJK en iedere dag opnieuw sta ik versteld van de kritiekloze houding van de gemiddelde burger. 

Ze laten zich leiden door propaganda, en als de geschiedenis ons iets heeft geleerd dan is het wel dat propaganda zelden door de “good guys” wordt gebruikt.

Sommige burgers zijn doodsbang voor het virus terwijl de cijfers van het WHO vorige zomer reeds aantoonden dat amper 0,05% van de geïnfecteerden onder de 70 sterven. 

Ik heb twee weken geleden eens alle data gedownload van Sciensano en vastgesteld dat er dit jaar amper 14 mensen onder de 44 overleden zijn in Vlaanderen. Onder de 24 was het er zelfs maar ééntje. 

Nochtans laten de meeste ouders hun kinderen vaccineren terwijl deze kinderen amper risico lopen. 

Een half jaar geleden werd ons nog verteld dat de scholen gerust kunnen openblijven omdat kinderen bijna geen Corona krijgen en het zeker niet kunnen doorgeven, en nu staat iedereen aan te schuiven om kinderen te injecteren met een experimenteel vaccin waarvan de werking op lange termijn niet bewezen is. 

Dit staat trouwens gewoon zwart op wit af te lezen in het Pfizer-contract dat recent uitlekte.

Pfizer publiceerde zelfs een studie waarbij de effecten van het vaccin bij ongeveer 44.000 deelnemers werden getoetst.

De helft van deze groep kreeg het vaccin, en de andere helft een placebo.

Het resultaat?

Ik ben geen wetenschapper maar dat hoef je ook niet te zijn om op basis van deze data te concluderen dat er geen aantoonbaar effect is. 

Opvallend: geen woord over deze studie in onze media.

De media kijken liever naar de huidige dodenaantallen en besluiten dat de vaccins werken. Ze vergeten er dan wel even bij te vertellen dat er vorige zomer ook amper doden waren. Zonder vaccins.

Wie enkel de reguliere media volgt, is een vogel voor de kat. Dan ben je al snel een speelbal van je emoties en het slachtoffer van manipulatie. 

Op de beurs werkt dat eigenlijk niet anders bedenk ik me nu. 

Wie zijn portefeuille beheert op basis van berichten in de media, is altijd geneigd om foute beslissingen te maken op basis van het heersende narratief.

Neem nu steenkool. 

Dat was toch compleet afgeschreven en je moest wel gek zijn om te beleggen in een sector die straks niet meer bestaat?

Dat was ook mijn idee toen ik voor het eerst naar Peabody Energy ging kijken.

Maar na enkele minuten googlen, besefte ik al snel dat de media weer een specifieke agenda aan het pushen waren en dat in werkelijkheid de vraag naar steenkool eigenlijk alleen maar gestegen was. 

Op zo’n moment weet je dat je goud in handen hebt. 

Ik word altijd een beetje hebberig wanneer perceptie en realiteit zo ver uit mekaar liggen en ik heb al eens geschreven dat bijna al mijn rendement in 2021 op rekening van Peabody komt. 

Wie de leugens van de media voor waarheid aanneemt, is gedoemd om te handelen op basis van emoties. Het grote geld heeft niet liever. Zij verdienen miljarden aan het manipuleren van jouw emoties.

Of jij dacht dat de media JOUW belangen voorop heeft staan?

Nee, het gaat om de belangen van het grote geld. De banken, de farma, big tech, … 

De politiek … de media … de multinationals… het is één groot clubje en jij en ik maken er geen deel van uit.

Ik heb jaren geleden de traditionele media de rug toegekeerd, en niet alleen ben ik er een beter belegger door geworden maar ik ben ook gewoon beter geïnformeerd dan ooit. 

De traditionele media heeft maar één doel, en dat is jou manipuleren. Eens je dat ten volle beseft, zullen ook je rendementen op de beurs stijgen. 

Back To Top