skip to Main Content

Mijn etentje met Marc Coucke

Toen ik via “Dine with a star” de mogelijkheid kreeg om te bieden op een etentje met Marc Coucke twijfelde ik geen seconde om deel te nemen. Je krijgt niet vaak de kans om een avond door te brengen met een miljardair en dat mocht wel wat kosten.

Dine with a star Marc Coucke

Het lijkt misschien veel voor een etentje, maar als ik dan vergelijk met de $2,34 miljoen die recent werd geboden voor een diner met Warren Buffett, dan valt het wel mee.

Per miljard geteld kom ik er eigenlijk nog behoorlijk goedkoop vanaf 🙂

Ik kan je zeggen dat het een geweldig toffe avond was en Marc Coucke had heel wat anekdotes, tips en interessante inzichten voor ons beschikbaar.

Het viel me bijvoorbeeld op dat het voor hem allemaal begint met de juiste sector. (althans dat was het gevoel dat ik kreeg)

Als je wil ondernemen (of investeren), heb dan oog voor de sector waarin je je begeeft.

“Het slechtste bedrijf in een goede sector, is vaak beter dan het beste bedrijf in een slechte sector”, liet hij zich op een gegeven moment ontvallen.

Het is een uitspraak die me nog lang aan het denken heeft gezet. Want ook voor Warren Buffett draait het allemaal om de juiste sector.

In sommige sectoren kan je een mooi rendement realiseren, terwijl in andere sectoren geen droog brood te verdienen valt.

Wat later op de avond vroeg één van mijn tafelgenoten advies over het al dan niet verkopen van zijn bedrijf.

“Geloof je in de sector?”, vroeg Coucke.

“Niet zo hard op lange termijn”

“Dan moet je verkopen”, kreeg de ondernemer te horen.

Duidelijk advies, en opvallend dat Coucke maar één vraag stelde om de situatie in te schatten.

Hij had zoveel andere vragen kunnen stellen, maar één vraag over de sector was voldoende om zijn mening te vormen.

 

Back To Top