skip to Main Content

Nexgen Energy: ik verkoop de helft

Ik denk dat het voorzichtig is om op dit moment wat winst te nemen op Nexgen Uranium (NXE). 

Wie kocht toen ik het aandeel tipte als mijn favoriet aandeel voor 2020 zit op 182% winst en ik zou hier op z’n minst de helft van de positie verkopen.

Eerst en vooral omdat de uraniumprijs de stijging vooralsnog niet gevolgd is:

Nexgen (en de andere uraniummijnen) zijn dus behoorlijk vooruitgelopen op een herstel van de uraniumprijs waardoor de aandelen relatief duur zijn geworden in vergelijking met de onderliggende grondstof.

Lezers van Beurs Magazine die aandelen Uranium Participation Corp (ticker U) kochten om in te spelen op een herstel van de uraniumprijs, bezitten de grondstof zelfs en deze aandelen mogen in geen geval verkocht worden aan deze prijzen! 

Ten tweede is het sentiment in de sector bijzonder positief geworden. Op korte termijn mag hier wat afkoeling komen want de euforie is momenteel behoorlijk groot.

En ten derde denk ik dat er aan de waardering die Nexgen vandaag heeft, betere opportuniteiten te vinden zijn bij de goudmijnen. 

Back To Top