skip to Main Content

Novo, White Rock en Teuton

Ik krijg geregeld vragen over aandelen die hier in het verleden aan bod kwamen, vandaar dat ik even een korte update wil geven over een aantal posities.

Mocht mijn mening over één van deze aandelen in de toekomst veranderen, hoor je dat meteen van me.

Laten we maar beginnen met Novo Resources (ticker NVO) omdat ik hier veruit de meeste vragen over krijg. 

Ik snap dat. Novo is een achterblijver en een underperformer. 

We hadden er met z’n allen meer van verwacht, maar dat doet er in feite niet toe.

Voor Novo is het moment van de waarheid aangebroken. Ze produceren op Beaton’s Creek en de resultaten daarvan zouden we relatief snel moeten krijgen. 

Het opstarten van een mijn gaat gewoonlijk gepaard met wat kinderziektes en aangezien Novo ook eerst ertsen met lagere grades moet mijnen, zal het ware potentieel ook nog niet meteen duidelijk worden.

Afspraak over drie maanden dus. 

Nu Novo aan het mijnen is, nemen de risico’s ook flink toe. Mijnen kost veel geld en tegenvallers kunnen dan behoorlijk duur zijn. 

Ik blijf op mijn positie zitten, maar koop vooralsnog niet bij. 

Next up: Teuton Resources (ticker TUO) 

Teuton bezit 20% van Treaty Creek en met bijna 30 miljoen ounces in de resources is dit één van de grootste goudontdekkingen van de voorbije decennia. 

Tudor Gold bezit 60% van Treaty en staat ook in de voor de exploratiekosten. Teuton kan gratis op de bagagedrager zitten. 

Tudor deed recent ook een kapitaalverhoging van C$9,6 miljoen en opmerkelijk genoeg was het Teuton die de volledige plaatsing voor z’n rekening nam. 

Het staat in de sterren geschreven dat Teuton Resources en Tudor Gold vroeg of laat fusioneren. 

Qua waardering is Teuton behoorlijk ondergewaardeerd.

Het aandeel is in principe 1,15x Tudor Gold waard, hetgeen een minimumwaardering van C$3,35 geeft.

Misschien nog interessanter is het feit dat Treaty Creek een enorme hefboom biedt op de onderliggende goudprijs.

Het gaat namelijk om een gigantisch low-grade project waarvan de waarde exponentieel toeneemt bij een hogere goudprijs. Deze hefboom is de reden waarom het aandeel één van de grootste posities in mijn portefeuille blijft. 

De huidige koers biedt een heel erg mooie discount en een mooi instapmoment. Ik blijf dan ook volop koper van het aandeel. 

White Rock Minerals (ticker WRM op de Australische beurs) zit, net zoals diverse Australische aandelen, in een lange winterslaap.

De komende weken en maanden beloven alvast bijzonder spannend te worden. Ze haalden recent A$9 miljoen aan kapitaal op en zullen straks met 3 boren actief worden in Alaska.

Het bedrijf wordt geadviseerd door Quinton Hennigh en hij noemt het een “slam dunk”. 

Je kan over Quinton zeggen wat je wil, maar beleggers die investeerden in de talrijke bedrijven waarin hij actief is, zitten op megawinsten. 

Quinton bombardeert White Rock Minerals tot één van de beste high-grade zilverplays voor het komende jaar. 

Op basis van diepteboringen werden stalen van 1 kilo zilver per ton gerealiseerd en hij vergelijkt het project met Greens Creek van Hecla Mining. 

Greens Creek is één van de absolute kroonjuwelen in de sector en produceerde vorig jaar 10,5 miljoen ounces zilver tegen een cash cost van $5,49 per ounce.

Aan een zilverprijs van $28 zal deze mijn dus jaarlijks ongeveer $236 miljoen aan cash flow produceren. 

Hecla wordt op de beurs gewaardeerd tegen $4,7 miljard. 

Hoeveel is White Rock Minerals momenteel waard? De ondernemingswaarde (marktwaarde min de cash) bedraagt amper A$25 miljoen. Dat is minder dan $20 miljoen! 

White Rock blijft dan ook belachelijk laag gewaardeerd en als het Red Mountain project in Alaska werkelijk te vergelijken is met Greens Creek, dan wordt dit de ultieme moonshot.

Ik blijf het een bijzonder interessante speculatie vinden, maar zoals steeds is het belangrijk om je investeringen in deze sector te spreiden over tien tot twintig verschillende aandelen. 

De meeste beleggers hebben een handvol mijnaandelen en als je dan één of twee tegenvallers hebt, weegt dat op je resultaat.

Persoonlijk heb ik 25 tot 30 projecten in portefeuille en dat geeft de beste resultaten tijdens deze bull-market.

Bijna alle aandelen die ik bezit, werden besproken in Mining Moonshots. 

Back To Top