skip to Main Content

Nu nog uranium kopen?

Het is niet omdat de grondstoffenprijzen stijgen dat ze ook allemaal op hetzelfde moment stijgen. Ze wisselen elkaar vaak af en geven het stokje door. 

Dat alle grondstoffen bij de start van de Coronacrisis een diepe duik namen, zal je wellicht niet verbazen.

Maar het herstel daarna verliep zeker niet simultaan.

Uranium en goud waren hier als eerste uit de startblokken.

Zilver, koper en olie volgden een tijd later. 

Het bovenstaande is een antwoord op de vele vragen die ik gisteren kreeg het of het nu nog een goed moment is om uranium te kopen.

Ik probeer als belegger nooit de koersen achterna te lopen. Dat is bijna een gegarandeerde manier om geld te verliezen.

Mijn strategie is om te kopen wat goedkoop is en bij te kopen wanneer het goedkoper wordt.

De voorbije weken en maanden heb ik zo behoorlijk stevig bijgekocht in de goud- en zilvermijnen en ik heb zo de uraniumrally voor een deel gemist. 

Wat moet ik dan doen? Mijn goedkope goudmijnen inruilen voor duurdere uraniummijnen? Om vervolgens vast te stellen dat uranium begint te consolideren en de goudmijnen uitbreken? Dat is wat je krijgt als je zoals een kip zonder kop op alles vliegt dat stijgt. 

Als je de zaken rustig bekijkt, dan zie je dat uranium vorig jaar als eerste begon te stijgen en dat nadien de rest volgde. Ik zie niet in waarom het nu anders zou zijn. 

Uranium kan je eigenlijk een beetje beschouwen als de voorlopende indicator en afgaande op het momentum van de voorbije weken, staan we ook de edelmetalen aan de vooravond van een explosieve rally.

Een mooi moment om in te stappen of zelfs bij te kopen.

Back To Top