skip to Main Content

Opgelucht? Niet zo snel!

Voorlopig lijkt het erop dat Omicron dan wel besmettelijker is, maar qua symptomen een veel milder verloop kent dan eerdere varianten.

De paniekstemming van afgelopen vrijdag bleek dus een beetje voorbarig en beleggers halen opgelucht adem. 

Maar we kunnen uiteraard niet om het feit heen dat de lucht wat ijl wordt op de beurzen en een stevige correctie te verwachten is. 

Het wil niet zeggen dat Omicron nu niet meteen de grootste ramp is dat daarmee ook de ingezette correctie van de baan is.

De koersen volgen hun pad en daarna zullen de journalisten en analisten je wel vertellen wat de reden is. 

Mocht het met Omicron niks worden en de koersen dalen alsnog, dan zal men misschien opperen dat beleggers aandelen verkopen omdat de Fed zal taperen. 

Of beleggers zouden op een bepaald moment ook ongerust kunnen worden over de hoge inflatie. De producentenprijzen stijgen daarbij veel sneller dan de consumentenprijzen waardoor de marges van bedrijven onder grote druk komen te staan.

Enfin, ik wil maar zeggen: staat je niet blind op de headlines. De headlines bieden info die we allemaal reeds hebben en zijn daarmee compleet nutteloos als beleggingsinstrument.

Ik kijk wel eens naar de Elliott Wave-analyses van de Captain (gratis bij je combinatie-abonnement van Beleggersplaats), en hij geeft aan dat we misschien wel de top van de complete rally sinds 2009 hebben gezien.

Als dat klopt, staan we niet enkel voor een correctie maar voor een ongeziene crash van de markten.

Voor de duidelijkheid: de Captain is mega-bullish voor de edelmetalen en de mijnaandelen dus hier lijkt geen verdere actie nodig. 

Het grootste deel van mijn vermogen zit in de edelmetalen waardoor ik persoonlijk geen al te grote wijzigingen zal aanbrengen in mijn portefeuille. 

Ik had reeds een shortpositie op Tesla als hedge en mogelijk zal ik links en rechts nog wat extra shorts innemen, maar dat is het dan wellicht. 

Wie echter wel volop in traditionele aandelen belegd zit, doet er goed aan om de posities fors te reduceren. Wie met de vrijgekomen cash geen blijf weet, kan nog altijd terecht bij goud en zilver.

Safety first! 

Back To Top