skip to Main Content

Rustig blijven zitten

De correctie die we vandaag zien in de edelmetalen, is strontvervelend. Ze lijkt eeuwig te blijven duren en iedere keer als je denkt dat we terug ‘vertrokken’ zijn, volgt er weer een nieuwe daling.

Het maakt beleggers nerveus en onzeker.

En in feite is dat ook de bedoeling. De zwakke handjes worden losgeschud en enkel degenen die écht overtuigd zijn, zitten de rit uit.

Dit is waarschijnlijk waarom het een stierenmarkt heet. Als belegger zit je op de rug van een wilde stier en het is de kunst om te blijven zitten. 

Ik probeer al sinds de zomer aan te geven dat zilver best naar $18-$19 kan vooraleer de rally verder gaat. Ook de voorbije weken ben ik dat blijven benadrukken. Kwestie van mentaal voorbereid te zijn op zo’n scenario. 

Pas op, zilver HOEFT niet naar $18-$19, maar het kan wel op basis van de Fibonacci-retracements. 

En nu we toch bezig zijn over Fibonacci, geef ik je ook meteen deze voor goud:

Eens de correctie achter ons ligt, komen we terecht in een heel opwindende fase van de stierenmarkt. In Elliott Wave spreken ze dan over de “third of the third”. 

Dit is de fase waar de trend accelereert en de stijging flink aan momentum wint. Dit is ook de fase waar het grote publiek (eindelijk) interesse zal tonen voor de edelmetalen. 

Dit is de fase die je echt niet wil missen, en beleggers die zich nu bang laten maken, lopen het risico om aan de zijlijn toe te kijken.

Dit is ook de reden waarom ik liever een beetje te vroeg koop. Ik weet wat eraan komt, en ik neem liever het risico om een beetje te vroeg te zijn, dan alleen op het perron achter te blijven terwijl de trein vertrekt. 

Maar het belangrijkste is dat je als belegger comfortabel bent met de risico’s die je neemt.

En daar kunnen de Fibonacci-niveau’s je bij helpen. Ze geven je een idee van het neerwaarts potentieel. 

Back To Top

Gratis boek: het eindspel van ons financieel systeem

Maarten Verheyen waarschuwde zijn lezers voor de crisis in 2008, is ervan overtuigd dat het huidige systeem gedoemd is om te mislukken en vreest dat de eindfase zeer dichtbij is nu.

Wat kan je doen om je vermogen te beschermen als het huidige systeem tegen de rotsen knalt?

Hoe kan je vermijden dat je uit het oog van de storm blijft?

Dat en veel meer ontdek je in het ebook dat Maarten gratis voor je beschikbaar heeft.