skip to Main Content

#silversqueeze

Toen Max Keiser in november 2010 zijn campagne “Crash JP Morgan, buy silver” lanceerde, noteerde de zilverprijs rond de $25. 

Keiser motiveerde zijn volgers om 1 of 2 ounce fysiek zilver (munten) te kopen en zo JP Morgan onder druk te zetten. JPM had op dat moment een gigantische shortpositie.

Drie maanden later moest je $50 betalen voor een ounce en was er een gecoördineerde actie nodig om de zilverprijs te breken.

De bullion banks wisten dat als ze zilver boven de $50 lieten gaan, de koers niet meer zou omkijken. Dan was het in één beweging richting honderden dollars per ounce. 

We zijn ondertussen weer 10 jaar verder en de banken zijn al die tijd de zilvermarkt blijven manipuleren. 

Zolang je als particuliere belegger blijft meespelen in de papieren zilvermarkt, aanvaard je dat je een speelbal bent van de banken. Met de papieren handel doen ze wat ze willen. 

Als je graag wat achtergrond wil bij deze manipulaties, kan ik je mijn artikel “Zullen de goudmanipulaties ooit stoppen?” sterk aanraden. 

En zo komen we bij de huidige #silversqueeze campagne.

Het is nu niet meer alleen Max Keiser die staat te roepen in de woestijn, maar wel de inmiddels 7,8 miljoen leden van de subgroep ‘Wallstreetbets’ op Reddit. 

Deze groep heeft ontdekt dat de banken al jarenlang zilver verkopen dat ze niet hebben, en zijn vastbesloten om een einde te maken aan deze praktijken. 

Afgelopen vrijdag moest SLV, de grootste zilver-ETF, al 37 miljoen ounces zilver toevoegen aan het fonds. Dat is ruwweg twee weken productie! 

Om je een idee te geven van de groeiende interesse momenteel: dit artikel op Zerohedge werd meer dan 2 miljoen keer gelezen. Andere artikels op de site halen 30.000 tot 50.000 views. 

Gisteren was de hashtag #silversqueeze gans de dag trending op Twitter en waren er meer dan 50 miljoen tweets over het onderwerp. 

De Reddit-meute kocht ondertussen ook de voorraden van iedere edelmetaalhandelaar op waardoor de meeste sites geen zilver meer konden aanbieden.

Als je dit allemaal ziet, kan je je een beeld vormen bij de beweging die hier ontstaat. Dit is echt massaal en ik kan me voorstellen dat de banken het in hun broek doen. 

Het grote gevecht is nu om de zilverprijs onder de $30 per ounce te houden. 

We zijn daar vandaag even boven geweest, maar de banken halen alles uit de kast om die $30 te verdedigen. 

Op het moment van schrijven noteert het maart-contract van zilver meer dan 11% hoger, en werden er maar liefst 130.000 contracten verhandeld.

Die 130.000 contracten gaan onderliggend over 650 miljoen ounces, hetgeen in de buurt komt van de volledige jaarproductie! 

En Wall Street moet nog wakker worden… 

Back To Top

Gratis boek: het eindspel van ons financieel systeem

Maarten Verheyen waarschuwde zijn lezers voor de crisis in 2008, is ervan overtuigd dat het huidige systeem gedoemd is om te mislukken en vreest dat de eindfase zeer dichtbij is nu.

Wat kan je doen om je vermogen te beschermen als het huidige systeem tegen de rotsen knalt?

Hoe kan je vermijden dat je uit het oog van de storm blijft?

Dat en veel meer ontdek je in het ebook dat Maarten gratis voor je beschikbaar heeft.