skip to Main Content

“This puppy is cheap”

Nu de mijnaandelen alweer een tijdje corrigeren en beleggers langzaam nerveus worden, krijg ik steeds meer vragen binnen over aandelen die hier in het verleden wel eens aan bod zijn gekomen. 

Ik ga ze één voor één behandelen zodat je een idee hebt hoe ik momenteel tegen de zaken van deze individuele bedrijven aankijk.

Ik begin met Novo Resources (ticker NVO). Het is misschien niet helemaal af te lezen aan de huidige koers, maar dit bedrijf heeft een enorm parcours afgelegd en zal in het eerste kwartaal van 2021 goud produceren in de Pilbara! 

Men zal hiervoor nieuwe technologie gebruiken (sorteermachines) waardoor de productiekosten bijzonder laag zouden moeten zijn. 

Aangezien er geen resourceschattingen, noch haalbaarheidsstudies verricht werden, moeten we als belegger maar afwachten wat het geeft op basis van de eerste productiecijfers. 

Wie alvast niet meer afwacht, is Kirkland Lake Gold. Zij waren al een tijdje aandelen aan het verkopen via de beurs, en in een dunne markt duwde men zo de koers stelselmatig lager.

Vorige week werd dan maar besloten om het pakket in één keer te plaatsen tegen een prijs van C$2,45.

Ik ben niet onder de indruk van de aanpak van Kirkland in deze. Eerst zelf de prijs lager duwen met herhaaldelijke verkopen en dan het volledige pakket tegen een sterk gereduceerde prijs doorschuiven. Een slimme actie kan je het niet noemen.

Novo-aandeelhouders schrokken echter van de uitstap van Kirkland. Het bedrijf was één van de vroege believers in het project en net nu men zal gaan produceren, neemt men zijn verlies!? 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf ook niet goed deze actie kan inschatten. Zover ik kan zien, beschikt Kirkland niet over enige inside info waardoor ik er ook niet al te veel achter zoek. 

De waarde van Kirkland wordt grotendeels bepaald door de Fosterville-mijn in Australië en laat nu net Novo’s Quinton Hennigh indertijd de doorslag hebben gegeven voor deze overname. 

Ik bezit nog steeds een behoorlijk pakket aandelen Novo, en kocht vorige week zelfs nog wat bij. 

De volgende in de rij: Adriatic Metals (ticker ADT op Australië, ADT1 op London).

Adriatic publiceerde recent een Pre-Feasibility Study (PFS) en toonde een waarde van $1 miljard voor het Vares-project. 

Ondertussen is ook de exploitatievergunning binnen en wordt er hard gewerkt aan de definitive feasibility study. 

Dat kost allemaal behoorlijk wat centen en Adriatic haalde een paar weken geleden $28 miljoen op via een converteerbare obligatie. 

Het heeft er nu alle schijn van dat Vares een mijn zal worden, en op basis van de haalbaarheidsstudie zelfs één van de meest rendabele mijnen in de wereld. 

Aan de huidige koers wordt het bedrijf nog altijd maar gewaardeerd tegen één derde van de Net Asset Value en dat zien we gemakkelijk verdubbelen ééns het bedrijf meer als een producer wordt gewaardeerd. 

De aandelen zijn op z’n minst te behouden.

White Rock Minerals (ticker WRM op Australië) tenslotte is verreweg mijn grootste positie van de aandelen ik hier bespreek. 

Bob Moriarty schreef er gisteren toevallig nog een vlammende analyse over en een aantal van die zaken wil ik je niet onthouden. 

Moriarty merkt op dat White Rock’s Red Mountain voor $4 miljard aan metalen onder de grond heeft steken en op de beurs een ondernemingswaarde geniet van amper $13 miljoen! 

Red Mountain is overigens maar één van de drie projecten maar enkel op basis hiervan zou de prijs 200% tot 300% hoger mogen liggen, aldus Moriarty.

Of in z’n eigen woorden: “I have been accumulating White Rock Minerals shares for months. They have at least one giant home run and potentially two and are selling for less than the value of the lowest value project they have. This puppy is cheap and is going to go a lot higher.”

Het volledig artikel is hier te vinden en een absolute aanrader.

Disclaimer: Ik bezit aandelen Adriatic Metals, Novo Resources en White Rock Minerals 

Back To Top

Gratis boek: het eindspel van ons financieel systeem

Maarten Verheyen waarschuwde zijn lezers voor de crisis in 2008, is ervan overtuigd dat het huidige systeem gedoemd is om te mislukken en vreest dat de eindfase zeer dichtbij is nu.

Wat kan je doen om je vermogen te beschermen als het huidige systeem tegen de rotsen knalt?

Hoe kan je vermijden dat je uit het oog van de storm blijft?

Dat en veel meer ontdek je in het ebook dat Maarten gratis voor je beschikbaar heeft.