skip to Main Content

Trudeau rolt Social Credit System uit in Canada 

Je moet maar naar de beurskoersen van Moderna en Pfizer kijken om te beseffen dat de beurs maanden geleden al heeft uitgevogeld dat de pandemie voorbij is. 

Helaas worden de meeste landen bestuurd door politici die uitblinken in het achter de feiten aanlopen waardoor velen zich blijven vastklampen aan hun totalitaire en schadelijke maatregelen. 

Of je zou sommigen er misschien van verdenken dat ze de pandemie misbruiken om de bevolking in een strak keurslijf te duwen?

Wie dacht dat vrijheden die met het grootste gemak werden afgegeven weer even makkelijk zouden terugkeren, mag zich stilaan beginnen afvragen of het geen al te naïef idee was.

In Canada trekken burgers en truckers de straat op om op een vredevolle manier te protesteren tegen verdere vrijheidsbeperkingen, maar de elite blijft er doofstom voor. 

Deze groep werd in eerste instantie omschreven als een marginale minderheid, en even later werd de media ingeschakeld om het protest te framen als alt-right, racistisch en zelfs potentieel gewelddadig. 

Het is een bewuste tactiek die ook bij ons wordt toegepast. Door de groep weg te zetten als een extremistisch clubje, hoopt men ze klein te houden. 

Want welke nette burger wil zich nog aansluiten bij zo’n zootje ongeregeld? 

Maar toen ook deze strategie in Canada geen soelaas bracht en de protestbeweging bleef groeien, stak de totalitaire staat weer de kop op.

In een functionerende democratie zouden leiders met protesterende burgers in gesprek gaan, maar Trudeau verkiest repressie boven de dialoog.

Het werd burgers verboden om te claxonneren en wie met een Jerry Can brandstoffen werd betrapt, kreeg het aan de stok met de politie. 

De beelden die ons bereikten via social media lieten weinig aan de verbeelding over. Wanneer de politie geweldloze 80-jarigen hardhandig van de straat haalt, begint mijn bloed toch een beetje te koken. 

Maar zelfs deze verregaande maatregelen bleken niet voldoende om het protest op te breken waardoor Trudeau nu de noodwet activeert. 

Financiële instellingen krijgen de opdracht om de bankrekeningen van protesteerders te blokkeren! 

Dit is tirannie en repressie. 

Je geld koppelen aan social gewenst gedrag, is een ‘social credit system’ naar Chinees voorbeeld.

Trudeau had enkele jaren geleden zijn bewondering al eens geuit voor de Chinese dictatuur:

“You know, there’s a level of of admiration I actually have for China because their basic dictatorship is allowing them to actually turn their economy around on a dime and say ‘we need to go green fastest . . . we need to start investing in solar.”

Mocht er nog iemand denken dat Central Bank Digital Currencies een goed idee zijn, heb je hier alvast een voorproefje van je toekomst. 

Wie zich niet gedraagt zoals de overheid het wil, wordt gewoon buiten de maatschappij gezet. De toegang tot het geld waarvoor je gewerkt en gespaard hebt, wordt met één druk op de knop afgesneden. 

Een beter argument om edelmetalen te bezitten, kan ik bijna niet meer bedenken. Het is een manier om wat kapitaal buiten het systeem aan te houden en je niet helemaal te laten opsluiten in een ‘social credit system’. 

Back To Top