skip to Main Content

Trump koopt uranium

“Wat moet ik doen met mijn aandelen Nexgen Energy, ze blijven maar in waarde dalen?”

Je wil niet weten hoe vaak ik deze vraag in de afgelopen weken ontvangen heb.

Het klopt natuurlijk wel. Nexgen (ticker NXE) zocht de voorbije dagen nieuwe lows op en staat serieus onder water.

Mijn gemiddelde aankoopprijs bedraagt C$2,26 en de laatste koers bedroeg C$1,51. Dat is een verlies van 33%.

Geen ramp, en wie in mijnaandelen wil investeren, kan er maar beter gewend aan raken. Dit soort schommelingen zijn perfect normaal en zelfs te verwachten.

Nexgen specifiek heeft een hogere uraniumprijs nodig om de aandacht van beleggers te trekken.

De uraniumprijs noteert dan wel een stuk boven de all time lows van enkele jaren geleden, maar een stomende bull-market kunnen we het nog niet noemen.

De sector heeft het moeilijk en links en rechts gingen zelfs mijnen op slot. Dat is een goed teken. Mijnen die stoppen met produceren halen aanbod van de markt en dat komt de prijs ten goede.

Ook onze vriend Donald Trump stak de sector een hart onder de riem. 

De VS heeft 98 operationele kerncentrales die samen één vijfde van de elektriciteit leveren. Maar liefst 98% van het uranium moet in het buitenland aangekocht worden en dat maakt de VS wel heel erg afhankelijk van de goodwill van anderen. 

Trump neemt alvast zijn voorzorgen en wil een strategische reserve aanleggen. De VS zal de komende 10 jaar $1,5 miljard besteden aan uranium aankopen. 

Tegen de huidige prijzen betekent dat een extra vraag van ongeveer 5 miljoen pond uranium op jaarbasis, dat komt overeen met 3% van de wereldwijde productie. 

Wie wil investeren in de sector, beperkt zich momenteel best tot Nexgen Energy. Nexgen zal op termijn instaan voor 20% van de globale productie en is een zogenaamde “tier 1”-activa. 

Li-Ka Shing, met een vermogen van $34 miljard, één van de rijkste mensen in Azië investeerde de voorbije jaren C$170 miljoen in Nexgen. 

Een deel van die investering liep via een converteerbare obligatie die omgezet kan worden in aandelen Nexgen tegen een prijs van C$3,52. 

Li-Ka Shing investeerde omdat hij gelooft in veel hogere uraniumprijzen en hij weet natuurlijk dat Nexgen met Arrow de mooiste deposit van allemaal heeft. 

Merk op dat deze slimme investeerder pas echt geld aan Nexgen gaat verdienen wanneer de koers boven de C$3,52 noteert.

Li-Ka Shing heeft een dikke vinger in de pap en geïnteresseerde kopers kunnen amper om hem heen. Uit goede bron heb ik begrepen dat Li-Ka Shing op zijn minst C$10 wil ontvangen voor zijn aandelenpakket. 

Het is -nog maar eens- een duidelijke aanwijzing dat Nexgen momenteel heel erg goedkoop noteert. Ik blijf dan ook koper.

Naast Nexgen bezit ik ook nog een pakket aandelen in Fission 3.0, een exploratieplay in dezelfde regio. Deze aandelen zijn te behouden, maar bijkopen zou ik pas doen wanneer de sector duidelijke tekenen van herstel toont. 

Back To Top

2-3x per week een gratis beurstip in je mailbox?

(49.938 beleggers gingen je reeds voor)

Gratis boek: het eindspel van ons financieel systeem

Maarten Verheyen waarschuwde zijn lezers voor de crisis in 2008, is ervan overtuigd dat het huidige systeem gedoemd is om te mislukken en vreest dat de eindfase zeer dichtbij is nu.

Wat kan je doen om je vermogen te beschermen als het huidige systeem tegen de rotsen knalt?

Hoe kan je vermijden dat je uit het oog van de storm blijft?

Dat en veel meer ontdek je in het ebook dat Maarten gratis voor je beschikbaar heeft.