skip to Main Content

Uranium in vuur en vlaam

Bezoekers van mijn website hadden dit jaar de mogelijkheid om hun e-mailadres achter te laten en mijn favoriete aandeel voor 2020 in de mailbox te ontvangen.

Het ging hier over Nexgen Energy (ticker NXE). 

Begin dit jaar nog te koop aan C$1,66 en gedurende het huidige jaar kon je zelfs aandelen oppikken voor C$0,76.

Huidige koers: C$2,84.

Met een stijging van 71% sinds jaarbegin heeft het bedrijf me zeker niet ontgoocheld. 

(ik werk ondertussen aan een nieuwe update met mijn favoriet voor 2021. Stay tuned!) 

Nexgen is overigens gewoon te behouden. De voorbije weken zagen we serieus wat vuurwerk in de uraniumsector en het lijkt aannemelijk dat de bull-market ook hier momentum wint. 

Op termijn kan het aandeel gerust naar C$10,00 en meer. Blijven zitten, is zondermeer de boodschap! 

Ook Fission 3.0 (Ticker FUU), een andere uraniumplay die hier wel eens aan bod kwam, is te behouden. Wie speculatief is ingesteld, kan zelfs kopen nu de sector weer in de spotlight staat. 

Fission 3.0 is een “uraniumbank”. Ze hebben 18 projecten in portefeuille, waarvan 15 in de uraniumrijke Athabasca (waar ook Nexgen actief is). 

De koers is door de malaise compleet weggezakt waardoor heel het bedrijf nog maar C$13 miljoen waard is. Dat is maar goed C$700.000 per project. Aan die prijs is het speculatief een interessante gok, al moet je er rekening mee houden dat er vroeg of laat weer een private placement zit aan te komen.

De bull-market in uranium is nu definitief vertrokken en als je nog snel op de kar wil springen, kijk dan eens naar deze optie om uranium te kopen tegen een korting van 20%

Back To Top