skip to Main Content

Zilver en de komende reset

Als ik spreek over het ‘Eindspel’ heb ik het gewoonlijk over de herintroductie van goud in het financiële systeem. Dat is de monetaire reset.

Dit is ook waarom centrale banken zoveel goud bezitten en recent ook bijkopen. 

De DNB zegt daarover zelfs heel letterlijk:

“Goud is het ultieme appeltje voor de dorst: het vertrouwensanker voor het financiële stelsel. Als het hele systeem instort, biedt de goudvoorraad een onderpand om opnieuw te beginnen.

Goud geeft vertrouwen in de kracht van de balans van de centrale bank”

De centrale banken geven dus heel duidelijk aan waarom het belangrijk is om goud te bezitten. En dat geldt des te meer op momenten van onzekerheid en grote vraagtekens over de houdbaarheid van het huidige systeem. 

Hoe past zilver nu in dit plaatje?

Zilver is eerst en vooral een industrieel metaal waarvan de monetaire functie momenteel compleet onbestaande is. Dat zie ik in de toekomst ook niet snel meer veranderen.

We weten echter wel dat zilver een directe link heeft met goud en een enorme aantrekkingskracht uitoefent op particuliere beleggers.

Wanneer de interesse voor goud toeneemt, zullen steeds meer beleggers de ogen op zilver richten en dan wordt het plots heel interessant.

Die extra vraag in een markt waar er maar enkele honderden miljoenen ounces op overschot zijn, zorgt op zo’n momenten voor een enorme spike in de prijsvorming. 

We zagen zo’n spike al eens in 2010-2011 waarbij extra beleggersvraag de prijs op acht maanden tijd 200% hoger duwde. 

Mijn strategie in verband met zilver en het ‘eindspel’, bestaat erin om zoveel mogelijk ounces te accumuleren met het doel om deze positie tijdens de komende spike in te ruilen voor goud. 

Momenteel is een ounce goud 78 keer duurder dan een ounce zilver maar die ratio kan tijdens een spike richting 15 tot 30 evolueren. Dat zou voor mij het moment zijn om zilver om te wisselen naar goud. 

Waarom dan niet gewoon goud kopen?

Wel, als ik ounces zilver kan verwerven aan een ratio van 78 en deze ounces straks kan omwisselen tegen een ratio van pakweg 26, betekent het dat ik met drie keer meer goud eindig! 

Vandaar dus mijn ‘omweg’ via zilver. 

Als je vandaag 1.580 euro in je zakken hebt, kan je daarmee één ounce goud kopen.

Of je kan met diezelfde 1.580 euro ook 78 ounces zilver kopen. 

Als de goud/zilver-ratio vervolgens daalt naar 26 en je je ounces zilver omruilt voor goud, bezit je 3 ounces goud.

Dat is dus het verschil. Dit is waarom ik aan deze prijzen de voorkeur geef aan zilver. Enkel en alleen met het uiteindelijke doel om al dit zilver tijdens een komende spike in te ruilen voor extra ounces goud. 

Accumuleer hier je ounces zilver 

Back To Top